نکات مراقبت از پوست ( قسمت سوم )

تاثیر غذا

یادداشتی از خوراکی های روزمره خود بردارید. میوه های تازه، سبزیجات و پروتئین و ویتامین کافی بخورید. رژیم غذایی با مقدار بالای ویتامین C و کمترین مقدار چربی و شکر باعث شفافیت پوست می شود. مقدار پایین شکر به پایین ماندن انسولین بدن و سلامت سلول های بدن کمک می کند. با توجه به مطالعات اخیر، مغزهای خوراکی (آجیل ) حاوی مقادیر زیادی سلنیوم هستند که موجب افزایش خاصیت کشسانی پوست می‌شود و احتمال ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد. سعی کنید روزانه یک مشت آجیل مصرف کنید و از فواید خوردن این مغزهای خوشمزه بهره‌مند شوید.

غلات صبحانه میل کنید ، اگر پوست شما خسته و کدر به نظر می‌رسد، احتمالا کمبود زینک دارید. دکتر وکسلر می‌گوید: «معمولا افراد تحت رژیم‌های لاغری یا کسانی‌ که در خوردن خوراکی‌های فرآوری شده افراط می‌کنند نمی‌توانند زینک کافی برای سلامت و درخشانی پوست‌شان دریافت کنند.» زینک به بهبود بافت آسیب‌دیده‌ی پوست و التیام التهاب کمک می‌کند. از طرفی باعث از بین رفتن جوش‌های پوستی، آکنه و تحریکات پوستی می‌شود. غلات صبحانه حدودا ۲۵ درصد نیاز روزانه به مواد مغذی و روی (زینک) را تأمین می‌کند و می‌تواند باعث سلامت پوست شود و کمک کند تا رنگ و روی شاداب‌تری داشته باشید.

اگر دقت کرده باشید کرم‌های ضد چروک بسیاری دارای آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی مانند قارچ یا سویا هستند. تحقیقات آزمایشگاه دکتر الکسیادس آرمناکاس نشان می‌دهد آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی (جنگجویان کوچکی که با عوامل ایجاد پیری زودرس می‌جنگند) برای پاکسازی پوست از رادیکال‌های آزادٰ کارآیی بسیار بیشتری دارند. دکتر آرمناکاس می‌گوید: «گیاهانی که می‌خوریم خواص ضدسرطانی دارند، یعنی دارای عناصری هستند که در سیستم گوارش ما از بین نمی‌روند. پس اگر مستقیم روی پوست استفاده شوند تأثیرشان دو چندان خواهد شد.» پس بکوشید از سرم‌های گیاهی مثل سرم قارچ روی پوست‌ استفاده کنید.

میزان ویتامین ث بروکلی از پرتقال هم بیشتر است. مورگان معتقد است «نصف فنجان بروکلی خام 65 درصد نیاز هر روزه‌ی بدن به ویتامین ث را تأمین می‌کند. تحقیقات نشان می دهد مواد غذایی سرشار از ویتامین ث نه تنها رادیکال های آزاد را که بوجود آورنده‌ی چروک پوست هستند و باعث تیره شدن آن می‌شوند از بین می‌برد، بلکه می توانند آسیب‌های وارد شده به «دی ان ای» را هم التیام بخشند. با خوردن ویتامین ث باعث بهبود زخم‌ها و محافظت از پوست‌تان می‌شوید، پس آن را روی پوست خود نیز استفاده کنید. در مطالعه‌ای در همین زمینه مشخص شد، زنانی که پوست‌شان در اثر اشعه آفتاب دچار آسیب‌دیدگی شده بود با مصرف کرم‌های ویتامین ث بعد از ۶ ماه شاهد بهبود چشمگیری در خطوط و چروک‌ها و تغییر رنگ پوست صورت‌شان بودند.

 

غذاهای تند و ترش نخورید. نمک، و غذاهای سرخ شده برای بدن مضر هستند، به جای آن ها از برنج، آرد جو و سبوس گندم استفاده کنید. تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی پر چربی و پر کربوهیدرات ، چروک‌های پوستی را افزایش می‌دهد. وکسلر در این زمینه می‌گوید: «پنیرهای خامه‌ای و گوشت قرمز به نام چربی‌های سالخوردگی معروفند زیرا باعث پیری پوست می‌شوند.» برای بازسازی سلول‌های پوست و بازیابی روند جوانسازی آن بهتر است به پروتئین‌های سبک مانند ماهی، گوشت سفید، توفو، لوبیا و عدس روی بیاورید.

دقت کنید که محصولات لبنی در مواد غذایی مثل انواع سس‌ها، غذاهای پروتئینی و انواع شیک‌ها و بستنی‌ها نیز به کار می‌رود  بنابراین سعی کنید گروه بدون چربی  این محصولات را به کار ببرید. «هورمون‌ها در چربی متمرکزند، به همین دلیل محصولات بدون چربی، گزینه‌ی بهتری هستند.»

پوست‌تان را لایه‌برداری کنید

وکسلر می‌گوید «به مرور زمان آنزیم‌های نرمال پوست دیگر کارآیی لازم برای حذف سلول‌های مرده را از دست می‌دهند، این سلول‌ها روی پوست باقی می‌مانند و مانع بازتاب نور از روی پوست می‌شوند.»  درنتیجه رنگ پوست تغییر می‌کند و شادابی خود را از دست می‌دهد. می‌توان با لایه برداری پوست با استفاده از اسیدهای آلفاهیدروکسی مثل اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک روند حذف این سلول‌های پوستی مرده را سرعت بخشید. معمولا اکثر کرم‌ها حاوی این مواد هستند اما مقدار آنها بسیار کم است. کرم لایه‌برداری انتخاب کنید که حدودا ۸ درصد از این مواد داشته باشد. مقدار بیشتر این مواد در لایه‌بردارها می‌تواند به پوست آسیب برساند. دفعات اول پوست کمی می‌سوزد اما به مرور و با استفاده مدام از این کرم‌ها، پوست عادت می‌کند.

پاکسازی پوست را فراموش نکنید. حداقل یک یا دو بار در هفته پوست خود را پاکسازی کنید تا ا ز شر لایه های پوست های مرده خلاص شوید. این کار به سلامت و روشن شدن پوست کمک می کند. می توانید با مخلوط پودر گردو و ماست پوست را پاکسازی کنید. گردو پوست را پاک و به آن درخشندگی می بخشد.


لایه برداری منافذ باز پوست

جای تعجب دارد که چطور منافذ به این ریزی می‌توانند این همه مشکل‌ساز شوند تا جایی که متداول‌ترین مشکلات پوستی در خانم‌ها مربوط به همین منافذ کوچک پوست است. امیری توضیح می‌دهد «وقتی منافذ ریز پوست با آلودگی، چربی، سلول‌های مرده‌، کراتین و پروتئین‌هایی که روی سطح پوست زندگی می‌کنند پر شوند بزرگ‌تر به نظر می‌رسند. پس این منافذ را ببندید تا کوچک‌تر شوند. برای تمیز کردن و بستن منافذ باز پوست، روزانه و به طور مرتب پوست را با موادی مثل اسید سالیسیلیک و گلیکولیک، از اجزای ثابت ژل‌های درمان‌ آکنه، لایه‌برداری کنید. می‌توانید برای لایه‌برداری سلول‌های مرده‌ی پوست با دستگاه میکرودرم هر یکی دو هفته به پزشک مراجعه کنید. برای جلوگیری از بازتر شدن منافذ پوست با بالاتر رفتن سن باید پوست‌ را از آسیب اشعه‌ی آفتاب حفظ کنید. آسیب ناشی از نور آفتاب، کلاژن را تخریب می‌کند که می‌تواند باعث بازتر شدن منافذ پوست شود.

ادامه دارد …

سرم نیاسینامید اسید + زینک اوردینری

سرم لایه بردار لاکتیک اسید 10  درصد اوردینری

نکات مراقبت از پوست ( قسمت اول)

نکات مراقبت از پوست ( قسمت دوم )

نکات مراقبت از پوست ( قسمت چهارم)

نکات مراقبت از پوست ( قسمت پنجم )

نکات مراقبت از پوست ( قسمت ششم)

دیدگاه ها 0

درباره این مطلب دیدگاهی ارسال کنید